«Карпати» – «Мункач» – 0:0

  • 13 Листопада, 2021

Бойова нічия у Франківську

Галичани не змогли виставити на матч проти «Мункача» бойовий склад – Зеленський все ще відбував триматчеве покарання, а Гілмар з Авраменком травмувалися. Тому Карлос Інарехос змінив тактичну схему і повернувся до варіанту з чотирма захисниками, Сущаком під нападником і Феліксом попереду. Але найголовніше тактичне завдання полягало в тому, щоб прикрити двометрового Олександра Пищура, через якого фактично йшла вся гра команди Віталія Шумського. Відповідальним за цю місію призначили Сергія Мелінишина, як найвищого та найдосвідченішого захисника. Зважаючи на результат, можна сказати, що Сергій із завданням впорався, хоча Пищур попив немало крові і йому, і іншим оборонцям «Карпат».

На початку гри, що відбувалася на штучному полі «Хет-трик Арени» у Івано-Франківську, Вичижанін з Феліксом буквально розривали фланг потужними та напористими атаками. Бракувало лише трішки везіння та й кіпер гостей не спав – тягнув усе, що летіло в його ворота. «Мункач» тримав свою лінію, скеровуючи усі навіси та дальні передачі на голову Пищуру, але за підборами галичани стежили максимально уважно. Коуч «Карпат» максимально детально розбирає суперників, проводячи з гравцями чимало часу перед проектором – відповідно, результат це доводить. І все ж, попри велику кількість ударів та моментів, «Мункач» втримався і на перерву команди пішли без голів.

Тайм другий почався з вилучення – Луців отримав другу жовту, коли дуже грубо вдарив по голові Мелінишина. Таким чином, «Карпати» отримали перевагу в просторі, крім того, вийшли свіжі гравці. Особливо приємно за вихід Лукаса Патанеллі, який нарешті залікував свою травму. Аргентинець додав гостроти на фланзі, але, звісно, наразі це не його рівень, необхідно більше часу на відновлення попередніх кондицій. Вийшов і Скотто, який на останніх секундах міг замикати класну подачу від партнерів, але пробивав по воротах перебуваючи в офсайді.

Ясна річ, задоволення від цього матчу галичани отримали, оскільки їм багато що вдавалося у комбінаційному плані та й загалом гра команди викликає позитивні емоції. Зрештою, вдалося налагодити дії в обороні, оскільки вже у третьому турі поспіль суперники не можуть забити у ворота «Карпат». У цьому році галичанам залишилося зіграти лише один матч проти «Рубікона» наприкінці листопада, а наступний тур підопічні Карлоса Інарехоса пропустять. Вимушену паузу буде заповнено товариським матчем проти рівненського «Вереса».      

Фото СК “Чайка”

Поділитися: