«Чайка» – «Карпати» – 0:5

  • 7 Листопада, 2021

Найбільша перемога в історії

Напередодні виїзду до Києва, галичани отримали неприємну звістку з Асоціації футболу – основного воротаря команди Зеленського дискваліфікували на три матчі за суперечки з арбітрами після матчу проти «Епіцентра». Зважаючи на те, що Андрій Мельничук був нездоровий, у «Карпат» залишився лише один голкіпер – Назар Стегніцький. Протягом чемпіонату, він грав лише в стартовому турі проти «Любомира», після чого поступився місцем Зеленському.

Попри це, команда вірила у юного кіпера, але вже зі старту виявилося, що друзі у нього є не лише з номерами на спині. Після розіграшу стандарту, гравець «Чайки» виграв повітря і пробив головою – штанга врятувала Стегніцького від голу. Власне, господарі діяли значно активніше на старті поєдинку, але оборона більше не дозволяла турбувати воротаря. У «Карпат» же особливо попереду не клеїлося – Фелікса опікали щільно і вільних зон не давали. Зазвичай, в такі моменти долю гри вирішують стандарти. Лебедь взявся виконувати кутовий і запустив м’яча у район воротарської зони. Вичижанін виграв для себе позицію і скористався інертністю захисників – 0:1. Вже за кілька хвилин свій перший гол за галичан забив Мелінишин. Можна сказати, що це був гол-близнюк, оскільки і зараз подачу Лебедя господарі інертно ігнорували – Сергій налетів на м’яча і пробив без шансів для кіпера «Чайки».

Не можна сказати, що «Карпати» переважали свого суперника по грі – вона була рівна, але моменти виникали саме в гостей і цього разу реалізація вражала. На останній хвилині першого тайму Вичижанін з центра поля вирізав м’яча на хід Сущаку, якому організували цілий коридор. Назар спокійно обробив круглого і пробив у протихід воротарю – 0:3.

Цілком логічно, що відразу після перерви «Чайка» всіма силами кинулася відіграватися, але «Карпати» були до цього готові. Очевидно, Карлос Інарехос підготував гравців до того, що відразу зі старту буде можливість зловити суперника на контратаці – так і сталося. «Чайка» втратила м’яча, його підхопив Бей і видав чудову передачу на дальню штангу, де Фелікс спокійно прийняв пас і без особливого спротиву від захисників забив четвертий гол.

«Чайка» була шокована таким перебігом подій, оскільки всі свої моменти «Карпати» реалізували, натомість у них все валилося з ніг. Безперечно, гравці та тренер господарів звинувачуватимуть нефарт і, напевно, матимуть рацію. Тим не менше, галичани вирішили спокійно довести гру до перемоги і наприкінці забили п’ятий гол. Кіпер «Чайки» дуже невдало відбив м’яча перед собою, просто на ногу Скотто. Аргентинець віддячив за такий подарунок точним ударом, добивши деморалізованого суперника. Таким чином, галичани здобули найбільшу перемогу у своїй історії і змогли покращити турнірні справи та різницю забитих-пропущених голів. У цьому році команда Карлоса Інарехоса зіграє ще два домашні поєдинки проти «Мункача» і «Рубікона», тож було б добре, якби атакувальний порив і впевненість передалася галичанам на майбутнє.

Поділитися: