«Карпати» – «Любомир» – 0:0

  • 31 Жовтня, 2021

Нічия на «Скіфі»

Зважаючи на те, що поле на стадіоні «Енергетик» у Бурштині перебуває не в кращій формі, матч проти «Любомира» пройшов на львівському «Скіфі», за теплої та сонячної погоди, але з відомих причин без глядачів.

Коли команди тільки вийшли на поле, виникло питання – як гравці зможуть впізнавати один одного? Справа в тому, що «Карпати», на правах господаря, одягли традиційну форму – зелено-білі смугасті футболки, чорні шорти та білі гетри. А от «Любомир» вийшов грати у бірюзових футболках, темних шортах та гетрах. Зважаючи на яскраве сонце, кольори зливалися – чому офіційні особи матчу дозволили супернику грати в такій формі не зрозуміло. Неодноразово, під вплив оптичного обману потрапляли гравці обох команд, які просто віддавали м’ячі супернику без жодного тиску.

«Любомир» – абсолютний аутсайдер Другої ліги. До Львова команда приїхала без жодного очка – у першому колі команда з Київщини програла усі поєдинки. Ясно, що миритися з таким станом речей гості не хотіли, тому максимально сконцентрували свої сили в обороні, не даючи суперникам продертися центром. При цьому були відкриті фланги і простір для Вичижаніна, який носився взад-вперед як заведений. Правда, ККД не вражав – бракувало як точних передач, так і взаємодії з партнерами. Частокіл оборонців не давав форвардам «Карпат» якісно відкриватися та завершувати атаки: м’ячі зазвичай доводилося приймати спиною до воріт, що гальмувало атаки та давало додаткові шанси для суперників.

Все ж, шанс забити «Карпати» мали – Фелікс відгукнувся на класну різану передачу з флангу, зрізав кут і встиг випередити голкіпера, перекинувши м’яча через нього. Був би гол, якби не захисник, який ціною ушкодження, встиг винести м’яча з лінії воріт. Фактично, це був єдиний реальний шанс для «Карпат» у першому таймі, хоча вистачало і напівмоментів та непоганих ударів того ж Фелікса і Лебедя.

Оборонна манера «Любомира» звелася до виносів м’яча та подальшої боротьби за нього у центрі поля. Вистачало і доволі брутальної гри від гравців обох команд. Суддя не скупився на попередження, а наприкінці першого тайму, вилучив з поля Шевчука, який неакуратно зіграв проти суперника.

Карлос Інарехос швидко зреагував. Він змінив тактичну схему, Скотто та Калинчука, випустив Гілмара та перемістив Фелікса за лінію півзахисту. Розрахунок був на те, що «Любомир» відкриється і спробує атакувати ворота Зеленського більшими силами, що в свою чергу, дасть простір для ганського форварда. Однак так не сталося – кияни продовжували тримати оборону, а з рідкісними випадами нападників без проблем справлялися Мелінишин з Авраменком. При цьому гості не забували фолити, заробивши величезну кількість жовтих карток. На жаль, знайти адекватний момент для влучного удару галичани так і не змогли, хоч і шукали шанси до останнього. Таким чином, «Любомир» зумів здобути перше очко в чемпіонаті, а от «Карпатам» від цієї нічиєї радості нема. Наступний матч підопічні Карлоса Інарехоса проведуть на виїзді, проти «Чайки».

Поділитися: