«Лівий берег» – «Карпати» – 2:1

  • 17 Жовтня, 2021

Феєрична гра проти лідера чемпіонату

Київська команда проводить свої матчі на полі зі штучним покриттям, тож карпатівцям довелося витратити трохи часу на звикання до нових умов. Саме цим можна пояснити дебютний сумбур вже на другій хвилині, коли у простій ситуації воротар та оборона не порозумілися і привезли у свої ворота небезпечний штрафний. На щастя, господарі схибили.

Після цього ситуація на полі стабілізувалася. І нехай кияни переважали за рахунок досвідчених гравців, галичани спокійно оборонялися, встигаючи контратакувати. Все ж, зважаючи на більш оборонну роботу, атаки проводилися малими силами, без особливої підтримки. Мордасу, Бею та Вичижаніну довелося більше розраховувати на власні сили, але їх не вистачало проти залізобетонного захисту «Лівого берега». У той же час, не бракувало роботи Зеленському. Кіпер «Карпат» кілька разів феєрично врятував свою команду після небезпечних ударів. Але він не зміг врятувати після пенальті, призначеного у дуже суперечливому епізоді. Господарі продерлися через центр – Морозенка, який на швидкості вривався до штрафного, з лівого боку «опікав» Даніловський, а з правого Авраменко пішов у підкат і чисто вибив м’яча. На думку арбітра, фолив саме Даніловський, підштовхуючи Морозенка. Сперечатися і щось доводити судді – марна справа. Удар Співакова – 1:0.  

Тайм другий усе перевернув з ніг на голову. Невдовзі після його початку Карлос Інарехос кидає у гру ганського вінгера Фелікса, для якого цей матч став дебютним за «Карпати». На тренуваннях він виділяється якісною технікою та пристойним ударом, тож на «щасливця» покладалися недаремні сподівання. Йому не багато часу знадобилося для того, щоб ці сподівання виправдати. Калинчук віддав короткий пас на Гілмара, а той запустив парашут у сторону від воріт. Фелікс дістав м’яча, спиною хитнув оборонця, розвернувся і несподівано для усіх потужно пробив у дальній кут – 1:1!

«Лівий берег» був шокований таким нахабством і одразу ж увімкнув всі ресурси для зміни ситуації. Це підопічним Анатолія Бузніка вдалося зробити дуже швидко – Іщенко виконав довгу передачу на дальню штангу, де Морозенко уникнув опіки Даніловського і спокійно пробив головою у дальній кут – 2:1. Тепер вже галичани додали у швидкості і фактично вся фінальна частина гри була за ними.

Найголовніше те, що «Карпати» свій гол таки забили: Лебедь виконав штрафний з флангу, а Вичижанін скористався скидкою м’яча, але радість тривала дуже не довго. Лайнсмен угледів офсайд і гол не зарахував. Шкода, але ніхто так ніколи і не дізнається – був офсайд в тому епізоді чи ні. Обуренню карпатівців не було меж, та знову ж таки – сперечатися із арбітрами нема смислу.

Атаками «Карпат» гра і завершилася. Можна ствердно сказати, що галицька команда зробила висновки із попередніх виїзних поразок, а також те, що робота Карлоса Інарехоса не проходить даремно. Цей матч проти лідера чемпіонату однозначно можна записувати в актив.

Поділитися: