«Рубікон» – «Карпати» – 3:0

  • 23 Серпня, 2021

Кубік-рубік…

Друга ліга, група А. 5 тур

23 серпня, “Арсенал-Арена”, Щасливе

“Рубікон” (Київ) – “Карпати” (Галич) – 3:0

Голи: Покойовий 11, Марченко 87, Зоренко, 90+3

Попередження: Луценко 6, Голуб 28, Бороденко 51, Уманець, 54, Марченко, 55, Махонін 71, Могіль, 85 – Деда 27, Вичижанін 45+2, Калинчук, 90+2

“Рубікон”: Пацкан, Покойовий, Марченко, Махонін, Грабовський, Швець, Луценко, Уманець, Голуб, Зоренко, Бороденко.

Запасні: Коломієць, Ферт, Островерх, Могіль, Давиденко, Близно, Тетерук, Шишкін.

Головний тренер: Віктор Курята

“Карпати”: Зеленський, Калинчук, Даніловський, Гілмар (Шевчук, 66), Вичижанін (Малець, 84), Деда, Бей (Дуван, 71), Сущак, (Лісовик, 46), Мордас, Лебедь, Мелінишин.

Запасні: Стегніцький, Синицький.

Головний тренер: Любомир Вовчук

Попри виліт галичан з Кубку України Любомир Вовчук на поєдинок у Щасливому виставив такий самий стартовий склад, як і кількома днями раніше у Львові.

У минулому сезоні карпатівці двічі зустрічалися з “Рубіконом”, здобувши перемогу та нічию, при цьому жодного разу не пропустивши у власні ворота. Цього разу кияни перервали “суху” мінісерію доволі швидко. Вже на 11 хвилині Уманець ковирнув м’яча у напрямку воріт Зеленського, а на дальній стійці роль Людини-невидимки для оборони “Карпат” виконав Покойовий – 1:0. Щоправда, для легітимізації голу арбітр вдався до перегляду VAR (були підозри на офсайд), але відеоповтор взяття воріт засвідчив.

Господарі прогнозовано сіли глибше до власних воріт, віддавши ініціативу карпатівцям. Однак по-справжньому гостро до перерви було лише на 21 хвилині, коли Роман Лебедь з кута штрафного майданчика зарядив у стійку.

Початок другого тайму запам’ятався брутальною грою киян, які за 4 хвилини заробили три жовті картки, двічі ледь не відірвавши ноги Гілмару. “Карпати” відповіли ударами Лебедя (двічі) та Деди – близько, але не точно.

Шикарний момент створив для себе Деда на 79 хвилині, вгативши з-за меж карного під поперечку – голкіпер дотягнувся до м’яча, той облизнув перекладину і залишив межі поля.

Збільшили перевагу господарі на 87 хвилині, коли Марченко прямим ударом з центральної лінії поля перекинув м’яча через Зеленського – 2:0. А вже у компенсований час “Рубікон” забив втретє: після прострілу з флангу Зоренко безперешкодно забивав вже у порожні ворота…

У 6 турі “Карпати” вдома прийматимуть “Дніпро” з Черкас. Базовий день матчу – 27 серпня.

Фото ФК “Карпати”

Поділитися: