Кубок України: Галичани поза турніром

  • 18 Серпня, 2021

Але питання залишилися…

На кубкове дербі у Львові прийшло близько чотирьох тисяч уболівальників, створивши на «Україні» прекрасну футбольну атмосферу. «Зелено-білі» наразі впевнено перемагають своїх суперників, свою перемогу вони здобули і цього разу, однак залишилося чимало питань до арбітра матчу Павла Дубровця.

Перший момент трапився наприкінці першого тайму, коли Гілмар точною передачею виводив Деду сам на сам з воротарем «Карпат». Нападник галичан знаходився на власній половині поля, тому в офсайд не міг потрапити апріорі. Однак суддів це не зупинило.

Момент другий – це забитий гол. За мить до вирішального удару Чачуа брутально врізався в ноги Вичижаніну, після чого вже м’яч відскочив до Гуменюка, який точно пробив у верхній кут.

Нарешті, третій і, мабуть, ключовий момент в цьому матчі трапився вже коли пішов доданий час. Вертикальну передачу у повітрі виграв гравець галичан, точно скинувши круглого на хід Деді, який отримавши простір виривався на побачення з Сілецьким. Але одразу ж він почув свисток – суддя банально врятував львівські «Карпати» від неприємностей ціною червоної картки для Болденкова. Захисник «зелено-білих», звісно фолив і свою картку заслужив, але арбітр відверто зірвав потенційно гольову атаку абсолютно непотрібним свистком.

Попри ці суддівські рішення, що безперечно мали безпосередній вплив на підсумковий результат гри, львівські «Карпати» все ж виглядали гостріше в атаці, регулярно створюючи моменти з флангу Дениса Кожанова. Досвідчений вінгер раз по раз, отримувавши м’яча, виконував дуже якісні простріли, якими все ж його партнери скористатися не могли. Галичани відповіли не гірше, щоправда, лише раз – Деда зарядив метрів з 25-и у перекладину.

По перерві львів’яни додали у швидкості за рахунок великої кількості замін. Що ж до колумбійських хлопців Галича, то і Гілмар, і Дуван, безперечно, своїх кращих якостей не показали. Не виключено через враження – вони ще ніколи не грали на таких стадіонах, за такої аудиторії. Тож їхню невпевненість цілком можна зрозуміти.

До наступного раунду Кубка вийшли львівські «Карпати», але галичани не осоромилися – молода команда нехай і програла, але билася по-спортивному і без сторонньої допомоги.  

Кубок України. Другий попередній етап сезону 2021/2022.

18 серпня. Львів, стадіон “Україна”.

“Карпати” (Львів) – “Карпати” (Галич) – 1:0

Гол: Гуменюк, 57.

“Карпати” (Львів): Сілецький, Сімінін, Болденков, Лобай, Повалій (Дударенко, 46), Заставний (Галенков, 73), Приймак (Ткачук, 75), Чачуа, Кожанов, Гуменюк (Єрмаченко, 75), Буднік (Богач, 60).

Головний тренер – Андрій Тлумак.

“Карпати” (Галич): Зеленський, Калинчук, Даніловський, Гілмар (Лісовик, 58), Вичижанін, Деда, Бей, Сущак (Дуван, 70), Мордас (Шевчук, 80), Лебедь, Мелінишин.

Головний тренер – Любомир Вовчук.

Фото ФК “Карпати”

Поділитися: